Aanbevolen video’s

Momenteel werken wij aan een lijst met video’s die u informatie geven over genetica en genetische studies. Onderstaande lijst bevat momenteel alleen Engelstalige video’s, maar we werken hard aan de uitbreiding hiervan. Heeft u suggesties voor deze pagina? Mail ons dan.


Deze video geeft een overzicht van de rol die genen spelen in de algemene gezondheid. Ontwikkeld door  ‘Genetics and Public Policy Center’s Public Consultation on Genetics, Environment, and Health’ als onderdeel van ‘Genetics and Public Policy Center’s Public Consultation on Genetics, Environment, and Health’.


Een overzicht van de interactie tussen genen en omgevingsfactoren, en de invloed van deze interactie op de gezondheid. Ook deze video is gemaakt door ‘Genetics and Public Policy Center’s Public Consultation on Genetics, Environment, and Health’.


’18 Things You Should Know About Genetics’ is een animatiefilm die een goede basis aan informatie over DNA, genen en genetica geeft. Deze film is specifiek ontwikkeld om vlot en op een leuke manier inzicht te bieden in deze op het eerste gezicht ingewikkelde materie.


‘The twisting tale of DNA’ door Judith Hauck, een TED-ed presentatie.